Sådan fjerner du dårlig lugt fra din sofa

Sofaen i dagligstuen er ofte det møbel i hjemmet, der bliver brugt hyppigst og derfor viser tegn på brug.

Disse tegn kan blandt andet være genstridige pletter eller dårlig lugt der har trængt igennem sofaen, og derfor forårsager gene. Hvis din sofa er snavset eller spreder en dårlig lugt nytter det ikke meget at rengøre hele hjemmet.

Lugten i hjemmet vil aldrig være helt frisk. Sofaer, som er blandt de mest brugte møbler i huset, kan være årsagen til den kraftige lugt, der gennemtrænger huset over tid. Leder du efter løsninger til at komme af med dårlig lugt der har trængt sig igennem dit møbel, så læs med her.

Start med at støvsuge

Særligt i hjem med børn kan man finde et hav af ting og sager mellem sæderne. Legetøj, hårspænder du har ledt efter i dagevis, og ting du ikke engang kan komme i tanke om.

Derfor bør du starte processen med at støvsuge din sofa, inden du starter selve aftørringsprocessen. Dette trin hjælper dig også af med ophobet støv på sofasæderne. Hvis du begynder at tørre din sofa af med det samme, vil vandet blive meget mere forurenet.

Når du støvsuger din sofa, bør du bruge den tynde og spidse støvsugningshoved, så du kan komme ind mellem sæderne, og ikke den daglige kostspids. Du vil således ikke have svært ved at rengøre alle hjørner af sofaen.

Glem ikke pyntepuderne

Inden du begynder at rengøre selve sofaen, skal. Du ikke glemme at smide pudebetræk og sædebetræk ind i maskinen.

Eftersom du arbejder hårdt for en velduftende stue, bør dine drømmes rene rum ikke mangle noget.

Du kan vaske pudebetræk og sædebetræk ved 30 eller 40 graders, alt efter stoftypen. Du kan endda smide dine små pyntepuder i maskinen parvis og få vasket betræk og fibre sammen.

Tør dine sæder forsigtigt

Vi er nået til den vigtigste fase. Det væsentligste du skal bruge til rengøring af polstring, er en mikrofiberklud, en spand vand og de rette rengøringsmidler. Disse rengøringsmidler kan variere fra person til person.

Ønsker du, kan du bruge produkter, der sælges specifikt til sofarengøring. Hvis du tænker, at de produkter du allerede har derhjemme er nok, vil eddike og hvis sæbe give dig den rengøring, du ønsker. I stedet for hvid sæbe kan du også vælge at bruge en natursæbe.

Tør dine sofasæder godt af med eddike og sæbevand. Du bør sikre dig, at kluden ikke er drivvåd, men er så tæt på at være tør, som muligt. Hvis sæderne er for fugtige, kan der opstå en dårlig lugt, inden de når at tørre.

Glem ikke at skylle efter

Den mest almindelige fejl ved sofarengøring er at efterlade sæderne uden at skylle dem efter at have tørret dem af.

Hvis du efterlader en sæbeagtig overflade uden at skylle, vil du beskadige sofastoffet. Desuden har stoffer, der ikke skylles, en tendens til at plette mere og blive klistrede over tid. Du kan skylle dine sofasæder af ved at dyppe en klud i en spand med en skefuld skyllemiddel og to skeer eddike.

Vær dog igen obs på at kluden ikke er drivvåd men derimod tør. Duften af eddike vil fordampe inden længe mens duften af skyllemiddel forbliver.

Efter at have støvsuget, tørret og skyllet din sofa, bør du vente mindst 8 timer for at den tørrer. Åbn alle døre og vinduer for at lade rummet lufte. Hvis din sofa ikke tørrer igennem, kan den lugte som en muggen våd klud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *