Rengøring af bilsæder

Tænk på din bil som dit hjem på hjul. Det betyder, at det hurtigt bliver det vigtigste sted for legetøj, madpakker, sko, flasker og næsten alt andet. Selvom du ikke har en familie-roadtrip i horisonten, er det altid en god idé at give din bils interiør og dine bilsæder en dyb rengøring, så du kan maksimere pladsen og nyde godt af din bil uden bekymringer om snavs og bakterier der ophober sig i dit firehjulede hjem.

Hvis du er på udkig efter en rengøringsvejledning af dine bilsæder, så læs med her. Vi giver også nogle gode råd til at vedligeholde dit bilinteriør.

Hold din bil ren og ordentlig

Det anbefales, at du vasker din bils ydre cirka hver anden uge for at forhindre, at salt, snavs og anden ophobning ødelægger malingen. Og selvom interiøret kan følge en løsere tidsplan, er det bedst at rengøre indersiden af dit køretøj en gang om måneden. Selvom din bil måske ikke kræver en dyb rengøring med nogle få ugers mellemrum, anbefales en hurtig rystning af gulvmåtten eller en hurtig overflade støvsugning.

Frontpanelet er omdrejningspunktet i din bil og det er typisk her, du først vil se støv og snavs. Tør det jævnligt af med en mikrofiberklud, eller gør arbejdet nemmere for dig selv ved at have en pakke vådservietter eller desinfektionsservietter liggende i bilen, som du kan hive frem når bilen trænger til en kærlig hånd.

Vedligeholdelse af bilsæder

Bilsæder er et af de nemmeste og mest forurenede områder i bilen. Selvom sædernes polstring er lavet af et stof, der kan tåle hårdt snavs, vil det med tiden blive meget uhygiejnisk da du bruger mange time på sædet og ofte spilder mad og drikke. Og det er ikke kun det. Du og dine børn sidder nogle gange på sæderne, når I er svedige, beskidte eller syge.

Ved at rengøre bilsæderne grundigt, vil du reducere uønskede lugte og give din bils interiør et rent, forfrisket udseende. Støvsug først dine bilsæder med et blødt børstehoved. Glem ikke de mindre sprækker og sædelommer. Følg derefter den passende målrettede rengøringsmetode:

Lædersæder

Hvis dine bilsæder er af læder, så kan du enten vælge at købe læderrensservietter, som du renser et lille område ad gangen med, eller du kan vælge at lave en hjemmelavet sæbeblanding med noget lunken vand og mild sæbe, som du tørrer sæderne af med ett for et med en fugtig klud.

Skyl med en anden fugtig klud, indtil al sæbe eller rengøringsmiddel er fjernet. Polér med en tør klud. Det er vigtigt at du ikke arbejder med store mængder vand, og endnu vigtigere at du efterlader dine sæder tørre efter behandlingen.

Påfør til sidst et beskyttende middel for at konditionere læderet, hvilket gør det lettere at fjerne fremtidige pletter.

Vinylpolstring af bilsæder

Spray et universalrengøringsmiddel over eventuelle problemområder og lad det tørre.

Stofbilsæder

Spray et universalrengøringsmiddel over eventuelle problemområder og lad det tørre. Til dybt siddende pletter skal du bruge et særligt produkt som er særligt egnet til dybt siddende snavs.

Det kunne for eksempel være en tæpperens, som du bruger det på følgende måde: Spray det på eventuelle pletter og børst det ind med en mellemstiv børste. Læg mere pres på for alvorlige pletter. Tør sædet af med en absorberende klud for at afslutte processen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *