Sådan renser du en lædersofa

Lædersofaer er blandt de mest foretrukne sofatyper i hjem, kontorer og køretøjer.

Sammenlignet med stofsofaer eller sofaer af andre materialer, så foretrækkes lædersofaer oftest fordi de er nemmere at rengøre, vanskeligere at blive snavset, og så tilføjer de generelt et tungere udseende til et rum.

Der er dog mange problemer, som ikke bør ignoreres ved rengøring af lædersofaer.

Selvom lædersæder let kan rengøres sammenlignet med andre typer sæder, kan en forkert tilgang forårsage skade på sædet, og dermed resultere i at du ikke opnår det ønskede rene udseende.

Så her er fire punkter, du skal være opmærksom på, når du rengør din lædersofa.

Undgå hårde børster og svampe

Et punkt at overveje ved rengøring af lædersofaer er de materialer, der bruges under rengøringen.

Selvom læder ses som et hårdt materiale, kan det blive deformeret, når det forsøges rengjort med hårde børster eller hårde opvaskesvampe. Rengøring med en fugtig klud er den mest velegnede metode til lædersæder.

I tilfælde hvor dette ikke er nok, altså i tilfælde af genstridigt snavs på sofaen, kan en tandbørste med bløde børster bruges. Rengøring af lædersæder kan afsluttes ved forsigtigt at gnide med en tandbørste.

Vær opmærksom på dit vandforbrug

Det anbefales ikke at bruge vand ved rengøring af lædersæder eftersom selv lædermaterialer af højeste kvalitet kan lade vand løbe igennem til en vis grad.

Hvis lædersæderne opsuger vand, vil det forårsage dårlig lugt. At bruge en meget vandig klud eller forsøge at gnide vandet ved at hælde det direkte på sofaen og dermed rense det er blandt de adfærd, der bør undgås.

Pas på slibende midler

Det måske vigtigste emne ved rengøring af lædersofaer er de midler, der bruges til rengøringen. Lige så meget som læder er holdbart, lige så meget er det følsom over for ætsende stoffer.

Derfor anbefales det at holde sig væk fra blegemiddel, saltsprit, eller snavsopløsningsmidler med tunge kemiske komponenter ved rengøring af lædersofaer. Disse produkter kan få sædernes farver til at falme, gøre læderet ustabilt da det bliver slidt, og meget mere.

Derudover forårsager brug af kemiske materialer, mens du rengør lædersofaer, forskellige negative effekter med hensyn til hudens sundhed. Rengøringsprocessen kan nemmere udføres med rengøringsmidler, der er specielt produceret til læder og som består af helt naturlige komponenter.

Naturlige rengøringsmidler

Et andet alternativ til dem, der gerne vil undgå at bruge kemiske rengøringsmaterialer til rengøring af lædersofaer, er at bruge naturlige materialer der allerede er tilgængelige i hjemmet.

Til dette kan du benytte dig af kraften fra eddike og hørfrø. Du skal blot tilføje en spiseskefuld hørfrøolie i et glas eddike og lade det vente i 12 timer. Derefter kan du påføre blandingen på sofaen ved at lave cirkulære bevægelser med en let fugtig klud.

På denne måde sikrer du at sofaen er fuldstændig rengjort. Desuden er denne metode gavnlig for både miljø og menneskesundhed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *