Rensning af ægte kelimtæppe

Kelimtæpper er smukke kunstværker, der kan pynte alle steder, lige fra dagligstuen til kontoret. Men de blev lavet for at blive brugt og gået på. De kan være meget holdbare og modstandsdygtige. Når det er sagt, kan de også have brug for særlig opmærksomhed og pleje, når det kommer til at vedligeholde og rengøre dem.

Alt imens det stærkt anbefales, at stærke rengøringsmidler og hårde rengøringsmetoder undgås, er der nemme måder at rengøre kelimtæpper derhjemme.

Sådan rengøres et kelimtæppe korrekt

Start med at støvsuge og vaske dit tæppe.

Brug en støvsuger ved den korrekte indstilling til regelmæssig rengøring af begge sider af tæppet. Undgå at støvsuge med høj vakuum-indstilling og brug aldrig en vaskemaskine og tørretumbler til at rengøre et kelimtæppe.

Det bedste sted at vaske et kelimtæppe er udenfor på græs eller grus med koldt vand fra en slange. Vask det aldrig på en flad overflade. Vandet skal være i stand til at læbe væk for at undgå at lægge tæppet i blød, hvilket kan få farverne til at løbe. Brug en blød naturlig sæbe eller babyshampoo til at rense dit kelimtæppe.

Brug en eddikeblanding

Hvis farverne på dit kelimtæppe er begyndt at falme, kan du bruge en opløsning med halvt eddike halvt koldt vand på din kelim.

Brug en meget blød børste på begge sider og skyl derefter med koldt vand. Læg tæppet fladt til tørre i skyggen, rotér om nødvendigt for at tørre det jævnligt. Det anbefales også at vende den for at forhindre solskader, hvis tæppet tager et stykke tid at tørre og er i solen.

Vandbad

I tilfælde af utilsigtet spild eller pletter, skal pletten straks behandles. Fjern eventuelle faste stykker forsigtigt fra pletten for at undgå at trykke dem ind i stoffet. Dup forsigtigt på pletten for at fjerne al overskydende væske som muligt. Start fra kanten af pletten og bevæg dig mod midten for at undgå at sprede pletten mere.

Når du er færdig med at duppe, skal du placere en lille beholder der er en smule større end pletten under det misfarvede område. Fortynd pletten så meget som muligt med rent, koldt vand. Fjern beholderen, flad tæppet ud og fjern væsken ved at duppe med en ren klud. Gentag efter behov, indtil pletten er væk.

Husk på, at tæpper skal kunne trække vejret for at kunne tørre. Brug af en hårtørrer på lav eller kold indstilling kan også hjælpe med at tørre området hurtigere.

Professionel rensning af ægte kelimtæppe

Nogle pletter kan være stædige at komme helt af med og det er her, du måske skulle overveje at søge professionelle hænder. Men hvad angår kelimtæpper, er der et par ting, man skal kigge efter, når man vælger rengøringsassistance. Renserier kan ofte bruge hårde kemikalier, der gør mere skade end gavn på dit kelimtæppe.

Hos ChemDry tager vores uddannede teknikere udgangspunkt i dit kelimtæppes alder, overflade og type for den mest optimale behandling og rensning. Vi bruger ikke skadelige midler, sæber eller kemikalier, men i stedet en behandling med kulsyre der giver en mere effektiv og hurtig tæpperensning.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *