Rengøring af linoleumsgulv

Linoleum er et hårdt, elastisk gulvmateriale nemt at vedligeholde. Det er fremstillet af naturmaterialer, herunder linolie, kork- og træstøv, og er derfor et miljøvenligt gulvmateriale.

Sammenlignet med det lignende vinylmateriale er det dog ikke så modstandsdygtig overfor pletter og fugt. Derfor skal du være ekstra forsigtig, når du rengør dit linoleumsgulv. Undgå hårde kemiske rengøringsmidler og tag forbehold for ikke at ødelægge dets glans og overflade.

Hvor ofte skal du rengøre et linoleumsgulv?

Hvor ofte du skal rengøre et linoleumsgulv, afhænger af, hvor meget gulvet bliver brugt, samt en række andre faktorer: Bliver gulvet smurt ind i mudder og snavs jævnligt? Spilder du mad og drikke ofte? Er det en nyere form for linoleum med et robust slidlag, eller et ældre gulv, der let ridses af snavs og grus?

Det er generelt en god idé at rengøre et linoleumsgulv ugentligt, men det afhænger helt og holdent af, hvor meget gulvet bruges. Det kan derfor godt være, at du bliver nødt til at rengøre dit linoleumsgulv dagligt eller kan nøjes med en gang om måneden.

Den bedste måde at vurdere det på er at undersøge gulvet omhyggeligt dagligt eller hver anden dag. Falder dine øjne på spor af snavs og pletter, skal du rengøre gulvet, også selv om det lige blev rengjort i går.

Trin for trin instruktioner til rengøring af linoleumsgulv

1 Fjern løse partikler og affald

Fjern først eventuelle løse partikler eller snavs, der kan være på overfladen af materialet. Dette gøres ved grundigt at feje eller støvsuge ved hjælp af indstillingen ’hårdt gulv’ på din støvsuger. Vær særlig opmærksom på hjørner, sprækker og under møbler og inventar.

2 Tør med en tør mikrofiberklud

Det er en god idé at tørre hele gulvet af med en mikrofiberklud, som fjerner resterende små partikler af grus, der potentielt kan ridse gulvet under dyb mopping.

3 Forbered rengøringsopløsning

Fyld en spand med en gallon varmt vand, og bland derefter ca. en kop hvid eller æblecidereddike i. Eddike er blandt de mest almindelige naturlige ingredienser brugt til rengøring af diverse overflader i hjemmet. Og det kan rengøre dine gulve uden at fylde hjemmet med grimme kemiske lugte.

Alternativt kan du tilføje et stænk citronsaft til blandingen for at udskifte eddikelugten med citrus.

4 Hiv moppen frem

Dyp din moppe i eddikeblandingen, og vrid den grundigt ud. Linoleum kan være modtagelig for skader fra stående vand, så brug så lidt væske som muligt, når du rengør gulvet. Moppens tråde skal kun være let fugtiggjort med væskeblandingen.

5 Mop gulvet

Opdel rummet i områder. Når du er færdig med hvert område, dyppes moppen tilbage i spanden, vrides tør og du starter forfra med næste område. Fortsæt indtil hele gulvet er færdigt.

Når du er færdig, skal du hælde blandingen ud og vaske både spanden og moppen i rent vand.

7 Tør gulvet

Når gulvet er vasket rent, skal du sørge for at tørre den overskydende fugt af, da stående vand kan være meget farligt for en linoleumsgulvinstallation. For at komme af med fugten, skal du bruge en klud eller et gammelt håndklæde, som du dupper på gulvets overflade for at tørre fugten af.

Genstridige pletter? Overvej professionel hjælp

I tilfælde af stædige pletter er det bedst at overlade rensningen af dit linoleumsgulv til nogle professionelle hænder. Nogle hårde pletter, såsom pletter fra kæledyr, kan have brug for en mere hård tilgang, og her kan ChemDry tilbyde en polering af dit linoleumsgulv der samtidig holder fedtstoffer væk i længere tid og forbedrer skridsikkerheden.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *