Sådan fjerner du pletter fra din sofa

Uanset om du nyder en kop kaffe alene, med familien eller med en Netflix serie, er sofaen det perfekte sted at slappe af med en kop kaffe. 

Men hvor forsigtig du end er, er der ingen måder at undgå snavs og pletter der opstår ved daglig brug (eller de dårlige lugte og misfarvninger, der følger med).

Her er en vejledning til at fjerne uheldige kaffepletter fra din sofa. Men inden du går i gang med de nedestående metoder, er det en god ide at tjekke din sofas rensevejledning som du normalt finder på undersiden af dine sofahynder.

Hvis du fornyligt har investeret i en ny sofa, er et andet godt tip at give den en omgang imprægnering med stofbeskyttelsesmiddel, da dette kan mindske fremtidige pletter.

Første trin: Handl hurtigt

Når der er tale om en kaffeplet, er det bedste du kan gøre at handle hurtigt. Jo længere du venter, jo dybere siver kaffen ind i stoffet i sofapolstringen, hvilket gør det vanskeligere at fjerne.

Tag et køkkenrulle eller viskestykke og tør pletten forsigtigt. Undgå at skrubbe eller gnide hen over pletten, da dette typisk vil medføre at væsken absorberes hurtigere. Du vil gerne undgå at gøre mere skade end gavn. Dup derfor forsigtigt den rene klud på pletten og tag så meget af væsken som muligt.

Andet trin: Skyl med vand

Hvis det er muligt at fjerne betrækket, så gør det. Du skal nemlig skylle kaffepletten med vand, og det er nemmest at holde betrækket under en kold vandhane og lade vandet løbe i et par minutter. Som vandet løber igennem, vil du bemærke, at pletten bliver mindre synlig.

Hvis der var mælk eller fløde i kaffen, er det bedst at bruge koldt vand for at undgå, at proteinet hæmmer sig.

Hvis det ikke er muligt at fjerne betrækket, kan du i stedet komme vand direkte på kaffepletten. Med et rent stykke køkkenrulle eller viskestykke skal du fortsætte med forsigtigt at duppe på pletten, og dermed opsuge det meste af den fortyndede kaffeplet.

Tredje trin: Eddikeblanding  

Kaffepletten skulle på dette stadie gerne være fortyndet. For at fjerne de sidste synlige spor af pletten skal du lave en eddikeblanding. Lav en blanding med en én-til-fem-forhold eddike til vand.

Dyp en ren hvid klud eller et hvidt viskestykke i eddikeblandingen og påfør derefter blandingen på pletten med forsigtige dup. Vær opmærksom på ikke at gnide eller skrubbe i pletten. Fortsæt med forsigtige bevægelser indtil pletten er væk. Husk at skifte kluden undervejs og fortsæt indtil pletten er væk.

Professionel fjernelse af pletter fra sofa

Hvis en skånsom rengøring ikke virker, er det tid til at gå til med en pletfjerner. Nogle kaffepletter er svære at komme helt af med og professionel hjælp bliver i de situationer den eneste løsning. Din sofa er det centrale møbel i din dagligstue; den fortjener at stå i god stand lige så meget som du fortjener at have en præsentabel sofa i dit hjem. Heldigvis kan ChenDry hjælpe dig på rette vej med en karboniserende renseproces som fjerner de uønskede pletter.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *