Rengøring af badeværelsesfliser

At vide, hvordan man rengør badeværelsesfliser på en enkel og effektiv måde – uanset om det er vægfliser eller gulvfliser – er et must, hvis du vil have et skinnende hjem.

Badeværelset er det rum i hjemmet, hvor vi kan slappe af og nyde et øjeblik uden hastværk. Men det er også rummet, hvor vi tager et rekordlangt brusebad og sminker os på ingen tid, især når vi er sent på den.

De fleste af os har dog tendens til at udskyde rengøringen af badeværelset til senere. Det er dog en god idé at rengøre badeværelsesfliser regelmæssigt og med omhu, ellers kan snavs ophobes og kalksten kan blive sværere at fjerne. 

Så her er nogle tips til rengøringen af badeværelsets fliser på en naturlig, ubesværet måde.

Hvilken type badeværelsesfliser rengør du?

Inden du rengør fliser, er det vigtigt at kontrollere, hvilken type fliser du rengør for at sikre, at du ikke forårsager skade.

Keramik- og porcelænsfliser er lette at rengøre med de fleste rengøringsprodukter og -løsninger. Marmor kan dog blive beskadiget af citron og eddike samt slibende rengøringsklude, så du skal være forsigtig med den type rengøringsmiddel, du bruger.

Sådan rengør du dine fliser på badeværelset

1 Start med varmt vand

En god måde at starte badeværelsesrengøringen på er, at lade varmt vand løbe hen over fliserne i et par minutter inden du begynder selve rengøringen. Dette trin hjælper med at åbne porerne i materialer som keramiske fliser. På den måde kan du nå mere snavs og få et renere finish.

2 Rengør brusekabinen først

De dråber, der forbliver, når vi har travlt efter et brusebad om morgenen, kan efterlade pletter på fliserne og forårsage kalkudtværinger. For at fjerne dem skal du blot sprøjte brusekabinen med en én-til-én-blanding af vand og hvid eddike, lade det stå i et par minutter og tørre med et viskestykke. Slut af med at polere med en (helst antistatisk) klud.

3 Brug citron eller eddike til fliserne

For at rense fliserne på resten af badeværelsesgulvet skal du hive fat i nogle citroner. Citron er et fremragende fliserenseprodukt takket være dets naturlige syrlige egenskaber.

Fyld en sprøjteflaske med citronsaft og sprøjt på fliserne, inden du tørrer dem af med en fugtig klud eller svamp.

Du kan også lægge en klud i blød direkte i citronsaft, før du tørrer fliserne af og derefter skylle af med varmt vand.

Hvis du ikke har citroner hjemme, kan du bruge hvid eddike som alternativ. Bland ca. en halv kop hvid eddike med en liter varmt vand og fyld det i en sprøjteflaske. Sprøjt på fliser og tør af med en fugtig klud.

Alternativt kan du igen vælge at blødgøre en mikrofiberklud i blandingen, tørre fliserne og derefter skylle med varmt vand. Hvid eddike er et fantastisk naturligt desinfektionsmiddel, der fungerer glimrende som en fliserens. Bare husk ikke at bruge det på naturstensfliser såsom marmor samt granit og travertin.

Professionel rengøring af badeværelsesfliser

Da det kan være svært at fjerne snavs og bakterier på badeværelsesfliserne, anbefales det at benytte en dybdegående fliserens med jævne mellemrum. Overvejer du professionel rengøringsservice kan ChemDry som noget helt nyt tilbyde periodisk rengøring af alle typer fliser og klinker, hvad enten det er inden- eller udendørs.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *