Rensning af gulvtæppe

Selvom tæpper samler masser af snavs fra sko, spild og kæledyr, så giver de en god ro og komfort i hjemmet, og er derfor foretrukket blandt mange danskere.

Hyppig støvsugning og periodisk dybere rengøring kan forlænge levetiden af ethvert tæppe, uanset om det er et tæppe, der pynter på børneværelset eller et væg-til-væg-tæppe der dækker hele dagligstuen.

Vi deler de grundlæggende trin til rengøring af tæpper og tilbyder et par tips og tricks, der kan hjælpe med at gøre opgaven lettere og holde tæppet rent i længere tid

Hvor ofte skal du rengøre et tæppe?

Uanset om du har væg-til-væg-tæpper, ægte tæpper eller kelimtæpper, er støvsugning mindst en gang om ugen et must – oftere, hvis du har kæledyr eller børn. Spild og pletter skal behandles så hurtigt som muligt. Overvej et professionelt tæpperensningsfirma til en dybere rengøring mindst én gang om året. ChemDrys tæpperens kan hjælpe dig med denne opgave.

Sådan udfører du en rutinemæssig tæpperensning

1 Slip af med støv og snavs

At lade støv og jordpartikler forblive på tæppefibre er det, der får dem til at se kedelige ud og bevare lugte, og det slider til sidst gulvtæppets bagside og fibre.

At bruge en støvsuger med en stærk vakuum-funktion er den bedste måde at rengøre tæpper på. Men hvis du ikke har en støvsuger, er der andre måder at rengøre tæpper på. En gammeldags kost eller fejemaskine kan gøre arbejdet.

Her er nogle tips til din rutinemæssige rengøring:

  • For den mest grundige støvsugning skal du tage dig tid til at flytte møbler og andre ting fra gulvtæppet.
  • Indstil støvsugeren til den korrekte styrke for din type tæppe, så du får det stærkeste sug.
  • Støvsug langsomt og gå gerne over de samme områder flere gange for at få de bedste resultater.
  • Brug en fnugrulle til hurtig oprydning af krummer.
  • Kør en gummiskåret nål over tæppet for at samle dyrehår.

2 Spot-rengøring af pletter

Det bedste tidspunkt at behandle en plet på tæppet er så hurtigt som muligt. Ved væskespild skal du straks fjerne fugtigheden med køkkenrulle eller en hvid klud. Brug aldrig en klud eller serviet, der ikke er farveægte da dette kan misfarve dit tæppe.

For mere solide mudderpletter eller tabt mad, skal du bruge noget så kedeligt som en kniv til at løfte det faste stof op fra tæppet. Gnid aldrig en plet med faste stoffer, da dette vil skubbe pletten dybere ind i fibrene. Efter dette trin kan du hive en pletfjerner frem og bruge den efter brugsanvisningen. Vær opmærksom på at vælge en ChemDry pletfjerner der passer til at fjerne den bestemte type plet.

Dybderensning én eller to gange årligt

Til sidst skal tæppet rengøres dybt for at fjerne tung jord, genoprette fibrenes opdrift og gøre farven lysere. Hos ChemDry tager vi udgangspunkt i dit tæppes behov og udfører en dybderens helt uden brug af sæber og kemikalier der kan være skadelige for dine tekstiler.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *