Imprægnering af sofa

Nogle mennesker tror, at den eneste vej til en pletfri sofa er at vælge en sofa med mørkt stof. Mørke sofaer virker ofte godt til at skjule snavs og pletter, men selv sofaer med det mørkeste betræk kan vise gamle pletter fra tid til anden. Når det så er sagt, er der veje til at skåne din sofa og gøre den pletsikker, og de går igennem imprægnering.

Imprægnering beskytter din sofa

Sofaen i vores dagligstue er typisk familiens samlepunkt og derfor det møbel, der lider mest under uheldene med spild af væsker og mad. Med børn eller kæledyr derhjemme er dette endnu mere almindeligt. Det er derfor vigtigt, at du tager godt hånd om dit møbel for at opretholde dets levetiden.

Uanset om du har en stof- eller lædersofa, er jævnlig imprægnering en af de bedste måder, du kan beskytte den på mod at blive tilsmudset. Imprægnering virker antistatisk og gør sofaen mere modstandsdygtig over for vand- og spildpletter. Vi anbefaler derfor at du investerer i et imprægneringsprodukt og imprægnerer din sofa fra det ene hjørne til det andet, inden du tager det i brug. Har du et møbel af ældre dato, kan du dog til enhver tid imprægnere det for at skåne det for fremtidige pletter.

Hvor ofte din sofa skal imprægneres afhænger af, hvor og hvordan dit møbel bruges. I en stue med lysindfald og åbent køkken med meget madlavning, bør din sofa rengøres og imprægneres oftere, end hvis det står i en kælderstue, der sjældent bruges. Hvis din sofa bliver udsat for meget lys og lugt kan 4-5 gange om året være en god fingerregel, ellers vil 2-3 gange årligt være nok.

Støvsug (eller børst) din sofa regelmæssigt

Selvom du har imprægneret din sofa, er det selvfølgelig vigtigt, at du fortsat tager dig godt af den, ved regelmæssigt at vedligeholde den ved at fjerne støv, krummer og eventuelt dyrehår.

Afhængigt af brugsniveauet anbefales det, at du støvsuger din sofa på en ugentlig-til-månedlig basis. Hvis du har kæledyr, er det en god idé at du manuelt opsamler overskydende pels fra din sofa ud over at støvsuge. Støv og hår kan få din sofa til at se gammel og beskidt ud. En fnugrulle er derfor ret praktisk at have liggende under hånden, da den nemt samler hår og krummer.

Du kan også gøre det til en vane at imprægnere din sofa efter hver møbelrensning, da det vil hjælpe dig med at holde det ren i længere tid og dermed forlænge dets levetid.

Søg professionel hjælp når skaden er sket

Har du glemt at imprægnere din sofa og skaden er sket, eller står du med en gammel sofa der trænger til en kærlig hånd, kan ChemDry hjælpe.

Nogle gange er almindelig rengøring ikke nok, og genstande som sofaer der bliver brugt regelmæssigt eller udsat for direkte sollys og madlugt i hjemmet, kan hurtigt komme til at vise tegn på ujævnheder eller pletter. ChemDry kigger gerne forbi og renser din sofa, så den igen fremstår ren og pæn.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *