Sådan fjerner du rødvinspletter på gulvtæppet

Rødvin er en af de mest frygtede pletter på tæpper på grund af dens mørke farve og syrlige egenskaber. Du behøver dog ikke at bekymre dig, hvis du ved, hvordan du renser rødvinspletter af et gulvtæppe på den rigtige måde.

Sådan får du rødvinspletten af tæppet

Inden du går i gang, er det godt at vide to ting:

Efter uheldet er sket, er det vigtigt at du handler så hurtigt som muligt. Hvis du først opdager rødvinspletten efter den er tørret, så bliver det en noget sværere at få af, men umuligt er det ikke. Husk dog på at jo kortere tid tæppet har til at absorbere rødvinen, jo lettere er det at fjerne pletten. Vent derfor ikke en dag eller to med at gå i gang med rensningen, hvis du har spildt rødvin på gulvtæppet.

Selv om vores instinkter kan være at skrubbe, kan skrubning af rødvin på et tæppe faktisk gøre mere skade end gavn. Skrubning af en plet på et ethvert stof eller fiber driver nemlig pletten længere ind, og hvis friktionen er nok, kan den opvarme fibrene og binde pletten kemisk til tæppet. Det er derfor vigtigt, at du går nøjsomt til pletten med forsigtige bevægelser.

  1. Dup pletten med det samme

Første skridt er at absorbere så meget af rødvinen som muligt. Det er vigtigt at du ikke skrubber eller gnider i pletten, men i stedet dupper forsigtigt og opsuger rødvinen med en hvid klud eller køkkenrulle.

Start med kanterne og arbejd dig frem til midten. Hvis du starter midt på pletten, kan det nemt spredes når du dupper væsken op – og dette vil du for alt i verden gerne undgå.

  1. Kom vand på pletten

Kom en lille smule koldt vand på rødvinspletten på gulvtæppet og dup videre. Vandet fortynder rødvinen, hvilket gør det lettere at opsuge med kluden.

Vær blot opmærksom på at du ikke hælder for meget vand på tæppet ad gangen, og skift gerne kluden ud med et tørt, mens du gentager bevægelsen. Fortsæt med at duppe, indtil der ikke kan fjernes mere af pletten ved hjælp af denne metode.

  1. Lav en blanding af natron

Lav en blanding med et tre-til-én-forhold natron til vand. Vær opmærksom på, at du ender med en tyk blanding. Påfør blandingen direkte på pletten på tæppet og lad den tørre, før du støvsuger den tørrede blanding. Natronen vil absorbere eventuelle resterende væsker fra vinen, samtidig med at opløse farven.

Er rødvinspletten ikke helt væk? 

Hvis du har fulgt de ovenstående trin og der stadig er spor af pletten, er det måske tid til at gå til med brugervenlige professionelle produkter (fx Spotremover fra ChemDry), der er egnet til stædige pletter på gulvtæppet. Du skal blot påføre den som anvist på produktet og dette vil hjælpe med at fjerne rester af vinen og genoprette fibrene.

Hvis dette trin heller ikke fjerner pletten helt så tøv ikke med at ringe efter professionel hjælp. ChemDry kommer gerne ud og renser dit tæppe med en karboniserende renseproces. Nogle rødvinspletter er simpelthen så vanskelige at fjerne, at professionelle hænder er det eneste der kan hjælpe.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *