Hovedrengøring – praktiske tips til rengøring af hjemmet

Blandt anbefalingerne til en vellykket hjemmerengøring er det første, man tænker på, hvor man skal begynde at gøre rent. For hvis du ikke laver din rengøringsplan rigtigt, kan rengøringen føles som en uendelig opgave at komme igennem, og støv og snavs blive inde i huset på trods af flere timers rengøring. Vi har samlet fire praktiske trin, der kan gøre selve hovedrengøringen nemmere.

Identificer dine behov

Har du papir og blyant klar? Du kan også bruge notesektionen på din telefon eller tablet, hvis du ønsker det. For som noget af det første, skal du identificere alle de genstande og områder, der skal renses. Skal du for eksempel have plejet havemøblerne? Renset klinker på badeværelset? Hvornår blev dine tæpper sidst renset?

Du kan muligvis få hjælp fra virksomheder, der leverer tjenester lige efter dine behov. ChemDry kan hjælpe på badeværelset, så du får renset bakterier og kalk af dine fliser, og mindre arbejde at bekymre dig om. Vi hjælper dig også med at rense dine gulvtæpper, så de forbliver rene i længere tid og ikke bliver tilsmudset nær så let. Rene tæpper betyder bedre indeklima, og hvem kan modstå det?

Prøv ikke at rengøre hele hjemmet på én dag

Det tager tid at komme igennem alle værelser i hjemmet. At rengøre samtlige skabe, vaske betræk og gardiner, tørre vinduer, overflader og gulve af er bestemt meget arbejde at komme igennem på bare én dag. Det er derfor en god idé at fordele rengøringen over en weekend eller et par dage, så du kan tage det i små bider. Bor du med en partner eller har du børn, så kan du overveje at fordele rengøringen og opgaverne mellem jer. Det kan styrke sammenholdet og I kan komme igennem rengøringsmaratonet hurtigere. Win-win!

En gennemtænkt rengøring er halvdelen af arbejdet

Du har delt rengøringen op i dage, bestemt hvilke områder af dit hjem der skal rengøres, og fordelt opgaverne mellem jer. Du er allerede på rette vej! Det næste spørgsmål er, hvor du skal begynde med selve rengøringen? Og har rækkefølgen egentlig en betydning? For ja, det har den. Vidste du for eksempel, at det er bedst at tage støvsugeren frem som noget af det sidste i selve rengøringsprocessen? Ellers risikerer du nemlig at føre støv fra et værelse til et andet. Følg disse trin for at være sikker på at slippe af med

  • Når du har givet de gulvtæpper, der skal renses, til en virksomhed, er du klar til at komme i gang. Er du usikker på, hvor du skal starte, kan du først starte med at rense genstridigt snavs af i køkkenet. Du kan lade rengøringen af badeværelset stå til sidst.
  • Dernæst kan du gå igennem stuen, soveværelset, og børneværelset et for et. Du bør vaske gardinerne i alle de værelser, du rengør, så start med at tage gardinerne af. Du kan også tage sofa- og pudebetræk af og komme det i vaskemaskinen som del af dette trin. Vær opmærksom på at vaske betrækkene i det rette vaskeprogram, så de ikke skrumper eller mister deres form. Går du igennem soveværelserne, bør du også vaske dine puder og dyner.
  • Som det næste trin skal du støve loftslamper af. Gå dernæst igennem skabene. Tør først skabene indvendigt, derefter ydersiden. Hvis det er en forårs- eller vinterrengøring du er i gang med, kan du eventuelt overveje at fjerne tøj og sko, der ikke hører til sæsonen. I køkkenskabene kan du tjekke mad- og drikkevarer for udløbsdatoer.
  • Hvis vejret tillader det, kan du tørre vinduerne af. Men hvis du ikke har lyst til at stå for det selv, så er der flere virksomheder der tilbyder denne service, som du kan benytte dig af.
  • Endelig kan du tørre støv af diverse overflader, støvsuge, og vaske gulve.

Slip af med overskuddet

Ofte lægger vi ikke mærke til det, men mange har tendens til at lade gamle møbler og genstande, der ikke længere bliver brugt, stå og samle støv i et hjørne eller fylde skabsplads. Når du er i gang med en dybere rengøring af hjemmet, kan du lige så godt frasortere disse genstande, og eventuelt sælge dem eller blot forære dem til nogen der kan bruge dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *