Sådan fjerner du kaffepletter på gulvtæppet

Kaffespild er uundgåeligt og sker altid på de mest ubelejlige tidspunkter. Når du er på vej ud ad døren, under et middagsselskab, eller når du endelig sætter dig ned med en bog efter en lang dag.

Heldigvis kan vi dele de bedste tips og tricks til, hvordan du fjerner kaffepletter på dit gulvtæppe. Tid er afgørende, men selv for gamle kaffepletter på gulvtæppet er der håb forude.

For at forhindre, at kaffepletten bliver en del af dit tæppe for evigt, skal du følge denne trin-for-trin guide.

Trin 1: Dup pletten

Chancen for at fjerne pletten helt er størst, hvis du bevæger dig hurtigt. Brug en hvid klud til at suge kaffevæsken op fra tæppet. For at forhindre, at kaffespildet spreder sig, er det en god ide at bevæge dig udefra og ind mod pletten. Undgå at gnide i tæppet, da dette kan få væsken fanget i fibrene. Når du har fået det meste af væske op, skal du hælde koldt vand over pletten for at fortynde den. Dup igen for at suge vandet op.

Trin 2: Påfør en rengøringsopløsning

I dette trin kan du vælge at bruge en tæppepletfjerner, men du kan også snildt lave din egen opløsning. Bland en spiseskefuld flydende opvaskemiddel, en spiseskefuld hvid eddike og to kopper varmt vand. Brug en ren klud til at påføre opløsningen på pletten, og bevæg dig igen fra ydersiden mod midten. Når du har dækket området, skal du tørre det med et tørt håndklæde, indtil pletten er væk. Undgå at gnide i pletten.

Trin 3: Skyl med koldt vand

Brug igen koldt vand til at skylle området og tør derefter så meget af væsken op som muligt, for at sikre, at pletten er væk. Sørg for ikke at gnide. Lad derefter tæppet lufttørre af sig selv.

Hvordan fjerner man gamle kaffepletter?

Selvom det altid er bedst af behandle kaffepletter med det samme, er det ikke altid nemt, særligt på dage, hvor man er på farten. For at komme af med disse pletter, skal du blot fugte pletten med varmt vand for at løsne den tørrede kaffe. Følg derefter de samme trin, som du ville gøre med en ny plet, ved at duppe og påføre rengøringsopløsningen.

Natron gør underværker

Natron er et fantastisk værktøj til at fjerne pletter. Prøver du at komme af med stridige pletter, kan du drysse bagepulver over stedet, når du er færdig med det tredje trin. Lad det sidde indtil tæppet er tørt. Derefter skal du blot støvsuge natronen op.

Professionel hjælp som sidste mulighed

Disse gør-det-selv-metoder til at fjerne kaffepletter fra gulvtæppet kan være tilstrækkelige, men til særligt genstridige kaffepletter kan du have brug for en professionel tæpperenser. Her kommer ChemDry ind i billedet. ChemDry tilbyder en lang række service, herunder tæpperensning og pletfjerning. Bestil et uforpligtende tilbud og slip af med de genstridige pletter.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *