Sådan vedligeholder du linoleum bedst

I de seneste år har flere og flere mennesker valgt linoleumsgulve til deres bolig- og virksomhedsrenovering. Miljøvenligt linoleum er lavet af naturlige materialer og er et slidstærkt og vandafvisende overflademateriale der minder meget om træ. Linoleumsgulve holder længere end mange andre gulvbelægningsprodukter og er især robuste og støjsvage under fødderne.

Et af de bedste fordele er dog at linoleum er enkelt at pleje og vedligeholde. Mens de fleste linoleumsproducenter tilbyder 25 års garanti, kan linoleumsgulve holde i op til 40 år, hvis de vedligeholdes korrekt.

Sådan vedligeholdes linoleumsgulve

Hvis du undrer dig over, hvordan du vedligeholder linoleumsgulve, kan du blive positivt overrasket over, hvor vedligeholdelsesvenlige de er. Linoleumsgulve er lavet af naturlige og holdbare råmaterialer, der holder under tung trafik. Mens andre typer gulve let kan blive ridset og skrabet, afviser det beskyttende øverste lag af linoleum denne type skader. Med korrekt pleje og vedligeholdelse vil dine linoleumsgulve se godt ud og forblive stærke i årtier.

For at beskytte dit linoleumsgulv er det en god idé at påføre klæbende filtpuder på bunden af dine møbler. Derudover kan du reducere mængden af snavs ved at feje regelmæssigt og placere måtter både inden for og uden for indgange.

Hvis dine gulve med tiden får ridser, kan de pudses af med en nylonbørste. Puds forsigtigt det ridsede område med cirkulære bevægelser. Denne metode kan også bruges til at fjerne forbrændinger fra linoleumsgulve. Selvom linoleum afviser skrammer, kan nogle mørke skosåler efterlade mærker. Hvis det sker, kan du altid bruge et viskelæder til at gnide ridserne af.

Hold dine linoleumsgulve tørre

Linoleumsgulve er følsomme over for fugt og bør holdes tørre for at forhindre skader. Hvis vand eller andre væsker ikke straks tørres af linoleum, kan materialet løsne sig eller blive skævt.

Sådan rengøres linoleumsgulve

Den naturlige overflade af linoleumsgulve gør materialet ekstra følsomt over for syrlige og kemiske rengøringsprodukter som blegemiddel eller ammoniak. Brug i stedet en mild opvaskesæbe eller neutral pH linoleumsrens med en fugtig moppe eller klud til at rengøre dine gulve.

Du bør også undgå skurepuder og slibende børster ved rengøring af linoleum for at forhindre ridser. Hvis snavs ikke kan fjernes med en moppe eller klud, kan en blød nylons børste eller ikke-slibende svamp bruges til forsigtigt at skrubbe området.

Linoleum er naturligt modstandsdygtigt over for støv og mider, men regelmæssig rengøring vil holde det flot og forlænge dets levetid. Løst snavs og krummer bør fejes op eller støvsuges efter behov, og indimellem kan det være en god ide at moppe med en blanding af varm vand og et par dråber babyolie, da dette vil få dit linoleumsgulv til at skinne.

Professionel hjælp

Mens regelmæssig rengøring af linoleum er altafgørende for, at dit linoleum holder dets levetid, kan det være en god idé at give dit gulv en grundig rengøring fra tid til anden. Har du et linoleumsgulv der ser træt og slidt ud, kan ChemDry hjælpe dig med at komme dem til livs med en topbehandling og polering, så du slipper for at udskifte det.

Vil du vide endnu mere om vores produkter og ydelser?

Du er mere end velkommen til at kontakte os70707869. Ingen spørgsmål er for store eller små.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *