Rengøring af madras

En madras er en seriøs investering, så du vil være sikker på, at den holder – og det betyder, at du skal lære at rengøre en madras. Madrasser kan rumme støvmider, død hud, snavs og andet skidt, hvilket betyder, at de skal rengøres regelmæssigt – især hvis du lider af allergi, har kæledyr eller bare er en ivrig midnatssnacker.

Den gode nyhed er, at rengøring af en madras er langt nemmere, end du måske tror. Læs videre for at opdage de 8 enkle trin, der hjælper dig med at holde din madras ren og klar til mange års snoozing.

Saml dine madrasrengøringsartikler
For at dybderense en madras skal du have visse materialer ved hånden – og du vil nok blive overrasket over at se, at du allerede har mange af dem i dit hjem. Du skal bruge følgende:

En støvsuger med et tekstilmundstykke

En enzymbaseret pletrenser

Vaskemiddel

Bagepulver

Rengøringsklude

Koldt vand

Fjern sengetøj og vask det
Fjern lagener, pudebetræk og madrasbetræk og giv dem en tur i vaskemaskinen, mens du arbejder med at rense madrassen. Vask alt sengetøj i varm vand. Det vil hjælpe med at slippe af med eventuelle støvmider. Afhængigt af hvilken type puder du har, kan du muligvis også vaske dem.

Støvsug madrassen
Tag fat i din støvsuger og gå hen over hele madrassens overflade, inklusive siderne. Vær særligt opmærksom på at få skjult snavs eller støv ud fra lommerne, hvis din madras har sådan nogle.

Rens din madras med en pletfjerner
Nu er det tid til at fokusere på at få pletter ud af madrassen, og det betyder pletrensning. Læg aldrig din madras i blød eller påfør vand eller rengøringsopløsning direkte på den. Memoryskum, for eksempel, må slet ikke blive vådt. Af den grund er det vigtigt at gå frem med forsigtighed. Tag din enzymbaserede pletrenser og spray midlet på en ren hvis klud. Tør derefter det plettede område med kluden. Derefter kan du påføre koldt vand på en anden ren klud og fortsætte med at duppe, indtil pletten løfter sig. Målet er at bruge så lidt produkt og fugt som muligt. Denne metode er ideel til blod, sved, opkast, urin og andre relaterede pletter.

Drys bagepulver over hele madrassen
Hvis du ikke kan stille din madras ud i solen, er bagepulver det næstbedste. Drys et lag over hele toppen af madrassen og lad det stå i flere timer (eller natten over). Bagepulver vil nedbryde syre og absorbere eventuel resterende fugt eller lugt.

Støvsug igen
Når bagepulveret har gjort sin magi, skal du støvsuge det grundigt.

Vend madrassen
Nu den ene side er pletfri, vend madrassen og gentag trin 1-6, så begge sider er lige friske og rene.

Beskyt madrassen
Nu hvor du ved, hvordan man rengør en madras, er det tid til at beskytte den. Når den er helt tør, skal du dække din friske madras med en madrasbeskytter, som vil gøre rengøringen lettere i fremtiden og beskytte mod spild, snavs og andre ubehagelige ting (som for eksempel væggelus).

Regelmæssig rengøring af en madras vil uden tvivl forlænge dens levetid og gøre den bedre at sove på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *